Sild 30

Luffes gård

Selvfølgelig må byturen slutte i en gammel købmandsgård! Her er der mange muligheder for at mærke livet i en sådan. Restauranten i det gamle bryghus har udsøgt dejlig mad og et stort udvalg af øl; og foruden de til stadighed gældende ølsorter, har de også altid øl, der relaterer sig til årstid eller begivenhed. Man kan også få 4 slags øl serveret på et bræt og således danne sig en mening om, hvilken øl, der skal være den næste!

Læg lige mærke til det rødkalkede hus midt i gården! Tro ikke, at de hvide plamager er tegn på dårlig vedligeholdelse! Nej, huset bliver kalket temmelig tit, men få uger efter er plamagerne der igen, da der tidligere har været saltlager i dette hus!

Der er også en delikatesse- og vinhandel, og om sommeren er der udenfor denne opsat stenborde, ved hvilke man evt. sammen med gode venner kan sidde og nyde et godt glas vin; måske mens man sidder og vurderer, hvilket håndlavet smykke fra Flemmings unikke Smykkeri, der er det helt rigtige at tage med sig hjem som et minde fra en vellykket byvandring i vores dejlige gamle købstad Stege!

54.983186, 12.28454