Sild 24

Fogs gård, gl. købmandsgård

Denne var i mange år købmand Carøes gård. Her var der købmandsforretning og  disse bygninger hørte til den store gule Kammerrådsgård overfor på torvet, hvor købmandsfamilien boede. På pladsen bagved boligen havde man kulbunker, jern og andre grove ting.  Ved siden af butikken her havde købmanden kontor, og langt op i 1900-tallet kunne man i et af vinduerne se en ældre herre iført sorte skåneærmer og grøn solskærm stå op ved en skrivepult og med hånden prente i en særdeles stor bog. Det var bogholderen, der således stod og førte regnskab.

Inde i gården ligger der en stor grå bygning, der er bygget som pakhus og som senere blev anvendt som elektricitetsværk, det første i Stege by. Sidst i 1900-tallet er denne bygning indrettet til boliger med en skøn udsigt over Stege Nor, og i de fleste af lejlighederne er de gamle bjælker stadig synlige.

Gå ud på Storegade igen, passér denne og kast evt. et blik på den tavle der viser, hvor og hvordan det gamle rådhus var placeret på Torvet. Gå nu hen til Torvestræde, der ligger til venstre for Møns Bank og find på hjørnet sild 25.

54.984604, 12.285907